Zoo Praha slaví 86 let od svého otevření

25. září 2017 - zdroj Zoo Praha

Ve čtvrtek (28. září) Zoo Praha oslaví 86. výročí od svého otevření. Stěžejním bodem oslav budou křtiny mláďat lachtana a zubra. Kromě zvířat se bude křtít také rozšířené vydání knihy Lexikon zvířat od A do Z. Návštěvníci se během dne mohou těšit na pestrý program, jehož součástí bude například vystoupení krasoplavců.

Hlavním bodem programu Výroční slavnosti budou křtiny. První na řadu přijde rozšířené vydání knihy Lexikon zvířat od A do Z a po něm budou následovat mláďata. Jako první se slávy a jména dočká mládě zubra. Matkou malé samičky je Boženka a otcem je chovný samec Tipito. Kmotry se pak stanou herci Václav Kopta a Veronika Freimanová. Jestli už něco málo můžeme prozradit, pak to, že mládě dostane jméno, které bude začínat dvěma písmeny, a to PR. Jimi totiž začínají všechna jména zubrů narozených v Zoo Praha.

Foto: V Zoo Praha proběhne ve čtvrtek Výroční slavnost, její součástí budou také křtiny mláděte lachtana jihoafrického. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.

Poté se oslava přesune k expozici lachtanů. Vše zahájí plavecké vystoupení krasoplavců a následovat budou rozhovory s hosty. Samečka, jenž se narodil koncem května a jehož matkou je Abeba a otcem Meloun, posléze pokřtí zpěvák Tomáš Klus s dcerou Josefínou. Malý lachtánek je 15. mládětem lachtana jihoafrického, které přišlo v pražské zoo na svět a zároveň je vnukem legendárního Gastona, jehož v roce 2002 odnesla povodeň.

Tím však čtvrteční program ani zdaleka nekončí. Děti se mohou těšit na speciální vystoupení se zvířaty v Rezervaci Bororo a na své si přijdou i milovníci sklípkanů. Výstava s 60 druhy živých pavouků bude totiž kvůli velkému zájmu návštěvníků prodloužena až do konce října. Tento čtvrtek proběhne od 15 do 16 hodin komentované krmení sklípkanů chovatelem vystavených pavouků Davidem Šťastným.

Program Výroční slavnosti 86 let Zoo Praha – čtvrtek 28. září 2017

10.30 – 12:00 Podium před Vzdělávacím centem

  • Projev zástupců hl. m. Prahy a ředitele Zoo Praha
  • Křest rozšířeného vydání knihy Lexikon zvířat od A do Z
  • Hudební vystoupení skupiny The Apples (rock revival)

12:00 – 12:30 Vyhlídka u venkovního výběhu zubrů

  • Křtiny mláděte zubra evropského

13:00 – 14:15 Venkovní expozice lachtanů

  • Vystoupení krasoplavců
  • Křest mláděte lachtana jihoafrického

Doprovodný program

10:00 – 17:30 Gočárovy domy

  • Prohlídka výstavy sklípkanů s odborným průvodcem a od 15 do 16 hodin setkání s autorem výstavy Davidem Šťastným

11:30 – 12:00 a 14:30 – 15:00 Speciální vystoupení v Rezervaci Bororo

86 let Zoo Praha

Zoo Praha slaví 86 let od svého otevření. Foto 1: Pražská zoo bude slavit 86 let od svého otevření a v rámci oslav dostane jméno i mládě zubra evropského. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha. Foto 2: V Zoo Praha proběhne ve čtvrtek Výroční slavnost, její součástí budou také křtiny mláděte lachtana jihoafrického. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum