Z malajských tygřat rostou nebojácné šelmy

24. ledna 2018 - zdroj Zoo Praha

Z malajských tygřat rostou nebojácné šelmy

Mláďata kriticky ohroženého poddruhu, tygra malajského, která se narodila začátkem října loňského roku, zdárně prospívají a rostou. Ač vypadají roztomile, nejsou to žádní mazlíčci! Během jejich her se začínají projevovat jako draví bojovníci.

Sameček Bulan může někomu připadat jako mazlíček, skrývá se v něm však nebojácná šelma, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Tygří dvojčata si často hrají spolu, nebo se svou jedenáctiletou matkou Banyou. Zábavné hrátky však začínají nabývat na razanci, a tak není pochyb, že z obou mláďat vyrostou zdatné šelmy. Koťatům se stále zlepšuje motorika a každý týden dokáží více než ten minulý. Sameček Bulan se nedávno naučil šplhat na odpočinkovou palandu v expozici, samičce Wanitě se tento výkon prozatím nepodařil. Sílu získávají tygřata z masa, na posezení jsou již schopna sežrat i celé kuře. Není proto divu, že mláďata rostou jako z vody.

Tygříci Zoo Praha

Z malajských tygřat rostou nebojácné šelmy. Foto 1: Samička Wanita (vlevo) je oproti bratrovi Bulanovi stále trochu drobnější, prospívá však velmi dobře. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha. Foto 2: Hry malajských tygřat ze Zoo Praha začínají nabývat na razanci. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha. Foto 3: Sameček Bulan může někomu připadat jako mazlíček, skrývá se v něm však nebojácná šelma. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum