Tváře TV Prima se mazlily s krokodýly

27. září 2017 - zdroj TV Prima

Sedm osobností zpravodajství TV Prima a účastníků Pevnosti Boyard pokřtilo v Krokodýlí ZOO Protivín mláďata ohroženého druhu krokodýla filipínského a vybralo jim krásná jména. Prima ZOOM je mediálním partnerem protivínské zoologické zahrady.

Moderátorky Odpoledních zpráv Monika Leová, Lenka Špillarová a Eliška Čeřovská vybraly jména Leo, Michael (Míša) a Arie, kolegové Petr Vágner a Adéla Cinklová dali jména Marylin a Kainar a zpěváci Michael Foret a Ondřej Ruml se rozhodli pro Vendelína a Elu.

Každý z kmotrů vybral po pečlivém zvážení originální jméno, většina podle nějaké známé kulturní osobnosti, např. Eliška Čeřovská podle jihoafrického zachránce zvířat Arie van Deventera a Lenka Špillarová nejaktuálněji, protože ten den měl narozeniny Michael Foret. Kmotři také rozdali dárky (časopis Primáček a pexesa Prima ZOOM) a spoustu autogramů dětem ze ZŠ Písek. A jak dopadlo krmení velkých krokodýlů? Další zajímavosti ze křtu a ZOO Protivín se dozvíte v pořadech TV Prima.

Křest mláďat ohroženého druhu krokodýla filipínského v Krokodýlí ZOO Protivín

Krokodýlí ZOO Protivín vznikla ze soukromého chovu provozovatele této zoologické zahrady, Miroslava Procházky. Její raritou je, že vystavuje drtivou většinu z 23 druhů krokodýlů. Její součástí je i zoologické muzeum. Samotná expoziční část zoologické zahrady se nachází v Protivíně v historické hospodářské budově, jejíž vznik je datován do konce 18. století. Protivínská ZOO se snaží rozmnožovat ohrožené a kriticky ohrožené druhy krokodýlů. Jejím smyslem není krokodýly jen chovat, rozmnožovat a vystavovat, ale zároveň využívat, a tím propagovat ekologické technologie a přispívat k ochraně přírody ve světě i doma. ZOO byla vybudována v přísně ekologickém a energeticky úsporném stylu. Je teplotně soběstačná díky tepelným čerpadlům, která odebírají teplo z 8 vrtů hlubokých 120 m, které byly vyvrtány na jejím pozemku.

www.prima-zoom.cz

www.krokodylizoo.cz

Křest Zoo Protivín

Sedm osobností zpravodajství TV Prima a účastníků Pevnosti Boyard pokřtilo v Krokodýlí ZOO Protivín mláďata ohroženého druhu krokodýla filipínského a vybralo jim krásná jména. Prima ZOOM je mediálním partnerem protivínské zoologické zahrady. Foto TV Prima.


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum