Vyrazte v sobotu s Čiperkou za veverkami

6. října 2017 - zdroj ParaZOO Vlašim

Již tuto sobotu, 7. října, máte jedinečnou možnost nahlédnout za brány zvířecí Záchranné stanice nedaleko Vlašimi. Bude se totiž konat akce „Pochod s veverkou Čiperkou“, jehož cílem jsou právě veřejnosti běžně nepřístupné části areálu Stanice. A jaké pacienty tam potkáte? Třeba veverky, výra velkého, poštolky, ježky anebo mladého srnce.

„Pochod začíná v ParaZOO, kde si od 9. do 11. hodiny můžete vyzvednout účastnickou kartu a mapu pochodu. Jeho trasa vede kolem řeky, kde vás čekají tematická stanoviště. V Záchranné stanici pak budou v 11, 12, 13 a 14 hodin probíhat komentované prohlídky zázemí,“ popisuje stručně průběh akce Petr Švingr, vedoucí Záchranné stanice pro živočichy ČSOP Vlašim.

Foto: Krmení mláděte veverky. (autor: Archiv ZO ČSOP Vlašim)

Tato akce pořádaná při příležitosti nedávno uplynulého Dne zvířat účastníky zavede do léčebných prostor, kde mimo jiné uvidí právě ošetřované pacienty. A tentokrát s veverkou Čiperkou dojdou i za veverkami.

„V tomto roce našima rukama prošla veverek celá řada. Tři se k nám například dostaly ve věku cca čtyř týdnů. Nešlo o sourozence. Byly z Javorníka, Černošic a Konopiště. Podařilo se nám je odchovat a dali jsme je k sobě, aby si nezvykaly na lidi. Minulý týden jsme je vypustili. Ihned po úklidu výběhu jsme do něj přesunuli další tři veverky. Tentokrát sourozence. Ti vypadli z hnízda při kácení stromu ve Strměchách u Pelhřimova. Byli u nás cca od věku dvou týdnů, kdy byli ještě úplně slepí. Díky zprvu velmi intenzivní pravidelné péči se je podařilo zachránit a právě na tyto veverky se budou moci kouknout účastníci Veverky Čiperky,“ seznamuje s veverčími pacienty Petr Švingr.

Podívali byste se rádi do zázemí Záchranné stanice, ale nezvládnete z nějakých důvodů ujít zhruba čtyřkilometrový okruh? Můžete v těchto výjimečných případech přijet k Záchranné stanici autem a zúčastnit se přímo prohlídky areálu. Součástí akce bude navíc soutěž o ceny a tombola.

„Startovné je 50 Kč. Výtěžek bude využit na léčbu zvířat. Kdo by rád přinesl něco pacientům rovnou, pak uvítáme například různá krmiva anebo staré noviny. Ty samozřejmě mohou návštěvníci zanechat i v místě startu, odkud si je do Stanice převezeme,“ upozorňuje Petr Švingr na jednu z možností podpory činnosti Záchranné stanice.

Nenechte si tuto příjemnou procházku ujít.

Ing. Michala Jakubův

Záchranná stanice pro živočichy ZO ČSOP Vlašim

S Čiperkou - veverky

Vyrazte v sobotu s Čiperkou za veverkamiFoto 1: Krmení mláděte veverky. (autor: Archiv ZO ČSOP Vlašim). Foto 2: Fotografie z minulého ročníku pochodu veverky Čiperky. Účastníci pochodu v cíli u léčebných kójí pro velké šelmy. (autor: Archiv ZO ČSOP Vlašim). Foto 3: Mládě veverky vypadlé z hnízda a odchované v Záchranné stanici. (autor: Archiv ZO ČSOP Vlašim).


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum