Mezinárodní den pand červených v Brně

15. září 2017  - zdroj ZOO Brno

Mezinárodní den pand červených a běh brněnskou zoo. V sobotu 16. září oslaví v Zoo Brno Mezinárodní den pand červených. Pro návštěvníky je připraveno pět stanovišť, kde se dozví zajímavosti ze života pand a získají informace o možnosti jejich ochrany ve volné přírodě.

Chybět nebude ani komentované krmení, které se uskuteční v 11 hodin. V brněnské zoo chovají páreček pand červených (Ailurus fulgens) a návštěvníci je můžou vidět v jejich venkovní expozici u hlavní návštěvnické trasy. Panda červená výborně šplhá, proto ji zahlédnete zejména v korunách stromů. Ze stromů slézá hlavou dolů, což je pro zvíře její velikosti neobvyklé. K tomu jí pomáhají zpola zatažitelné drápy. Živí se převážně bambusem a dožívá se čtrnácti let.

V sobotu se v brněnské zoo uskuteční také třetí ročník běžeckého závodu Craft RUNGO běh brněnskou zoo, který odstartuje v 11 hodin u expozice medvědů kamčatských. Délka tratě je 7,3 km a účastní se běžci nad 15 let. Kvůli křížení s tratí bude v sobotu změněn provoz vláčku. Ten pojede z dolní točny během dopoledne naposledy v 11 hodin. Další vyrazí na cestu v 12:30 hodin. Dále pojede podle jízdního řádu. Z horní točny pojede dopoledne v 10:45 hodin a dále pak v 12:45 hodin. Změna bude také v Bringii, která bude dopoledne uzavřená a až do 12:30 hodin přístupná pouze pro závodníky. Kvůli tomu jsou změněná i komentovaná krmení. Tygří skály budou přístupné.

Více informací naleznete na stránkách Zoo Brno nebo zde: https://rungo.idnes.cz/craft-rungo-beh-brnenskou-zoo-2017-propozice-f21-/behani.aspx?c=A161102_051932_behani_topi

Pandy červené Brno

Mezinárodní den pand červených v Brně:


 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum