Letní osvěžení v Zoo Ostrava

9. srpna 2018 - zdroj Zoo Ostrava

Sloní samec Maxim, který byl do ostravské zoologické zahrady dovezen před necelými dvěma měsíci, se ve zdejším pavilonu úspěšně zabydluje. Kromě pravidelného tréninku s ošetřovateli, se nepravidelně koupe i ve vnitřním bazénu. V letním období mohou sloni pobývat ve venkovních výbězích i v noci, čehož rádi využívají. Maxim venku také spí – na speciálně připravené hromadě písku. Jeho velké kly mu totiž neumožňují pohodlně ležet na rovné podložce.

Sloní samec v bazénu, foto O. Matěj

V parných dnech si vodní osvěžení mohou užít i návštěvníci zoo – v expozici Vodní svět v bezprostřední blízkosti restaurace Saola. Systém trysek a vodních kaskád s pohyblivými přehrádkami a vodními koly je také doplněný několika informačními panely prezentujícími mimo jiné i to, jak je voda vzácná a nenahraditelná tekutina a že bychom s ní neměli plýtvat.   

Foto v příloze a video volně k použití pro účely tiskového, internetového a televizního zpravodajství, autor Pavel Vlček (foto), Ondřej Matěj (foto a video 2) a Enrico Gombala (video 1).

Letní osvěžení v Zoo Ostrava

Letní osvěžení v Zoo Ostrava. Fotografie: 1.: Sloní samec na písku, foto O. Matěj. 2.: Sloní samec v bazénu, foto O. Matěj. 3.: Vodní svět v Zoo Ostrava, foto P. Vlček.


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum