V Zoo Praha byla pokřtěna dvojčata tygrů malajských

4. prosince 2017 - zdroj Zoo Praha

V Zoo Praha byla pokřtěna dvojčata tygrů malajských

Skupina Laura a její tygři v neděli 3. prosince 2017 v Zoo Praha pokřtila sedmitýdenní mláďata tygrů malajských. Sameček dostal jméno Bulan, které v malajštině znamená Měsíc, zatímco samička byla pokřtěna jako Wanita, tedy Žena. „Neperte se a množte se!“ popřáli jim členové kapely.

Mláďata se narodila 3. října jedenáctileté samici Banye a o rok mladšímu samci Johannovi. Samička byla po narození menší než sameček a ve své hmotnosti stále poněkud zaostává. Při posledním vážení měl Bulan 6,5 kg a Wanita 4,9 kg. Obě mláďata však již mají prořezanou značnou část chrupu a začínají ochutnávat kousky masa.

V pražské zoo byla pokřtěna mláďata tygra malajského. Dostala jména Bulan a Wanita. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.

„Chovatelství je běh na dlouhou trať,“ uvedl kurátor chovu savců Pavel Brandl. „U tygrů malajských to platí dvojnásob. Překonali jsme řadu úskalí a obě koťata jsou mimo jiné výsledkem více než desetiletého úsilí o sestavení harmonického páru rodičů.“

Tygr malajský je kriticky ohrožený - počet dospělých jedinců v přírodě se odhaduje na pouhých 250 až 340, v Evropě se v zoologických zahradách nachází 17 zvířat. Odchovem se doposud mohly pyšnit pouze dvě evropské zoo, a to naposledy v roce 2013.

Tygříci malajští

V Zoo Praha byla pokřtěna dvojčata tygrů malajských. Foto 1 a 3: V pražské zoo byla pokřtěna mláďata tygra malajského. Dostala jména Bulan a Wanita. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha. Foto 2: Kmotry tygřích dvojčat se stali členové kapely Laura a její tygři, kteří krátce před křtem vystoupili v Divadélku Archa. Foto: Zoo Praha.


Fotogalerie neobsahuje žádnou fotku.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum