Zoo Tábor loni navštívilo 77 tisíc lidí

9. února 2018 - zdroj Zoo Tábor

Zoo Tábor loni navštívilo 77 tisíc lidí

Táborská zoologická zahrada patří k nejnavštěvovanějším turistickým místům širokého okolí a její obliba stále roste. Je v loňském roce prošlo branami ZOO Tábor 77 tisíc lidí, což je v porovnání s předchozím rokem 2016 desetiprocentní nárůst. Zvýšit počet návštěvníků chce zoologická zahrada i letos.

„Velmi mě těší, že je o naši zoologickou zahradu takový zájem. Návštěvníkům, ale i zvířatům, se neustále snažíme přinášet něco nového. Připravujeme pravidelné akce, které mají mezi účastníky pozitivní ohlas. Pravidelně také rozšiřujeme počet a druhy chovaných zvířat. Na konci léta jsme například dovezli velbloudí samici Friedu. Získali jsme také dvě mladé krávy vzácného dlouhorohého plemene Cachena (čti "Kačena"), kterých je na světě posledních pár set kusů,“ poznamenal ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Táborská zoologická zahrada, foto: Zoo Tábor

Zvířata se daří i přirozeně rozmnožovat. Největší pozornost z loňských mláďat vzbudil malý bílý klokánek, kterému dali příznivci jméno Vločka. Vůbec největší chovatelský úspěch si táborská zahrada schovala na konec roku. V listopadu se totiž zubřímu stádu narodil první potomek, který by se měl navrátit do volné přírody. Právě program reintrodukce zubra je jedním z hlavních cílů ZOO Tábor pro následující období. Na tomto projektu spolupracuje táborská zoo s neziskovou organizací Česká krajina a s Biotechnologickým centrem Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech ZOO Tábor je zároveň nejmladší zoologická zahrada v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost byla ZOO Tábor otevřena o měsíc později. Jen v minulém roce ji navštívilo 77 tisíc lidí. Otevřena je do konce března pouze o víkendech a o některých svátcích od 9:00 do 16:00. Hlavním posláním zahrady je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat. Aktuálně v ZOO Tábor žije přes 280 zvířat takřka 80 živočišných druhů. Generálním partnerem je lídr developerské výstavby v ČR EKOSPOL.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum