V ZOO Dvůr Králové začne v pondělí zimní sezona

27. října 2017 - zdroj Zoo Dvůr Králové

V pondělí 30. října bude ve dvorské zoologické zahradě zahájena zimní sezona. Pokladny budou v tomto období otevřeny každý den od 9 do 16 hodin, ale v zoo je možné zůstat i déle. Ke konci roku návštěvníky čekají dvě oblíbené akce – Vánoční dílny a Vánoční zoo.

Zimní sezona, foto Simona Jiřičková/ZOO Dvůr Králové

V provozu budou všechny vnitřní pavilony a expozice - Ptačí svět, Africká savana, Vodní světy, Jedovatá Afrika a mnoho dalších. Zvířata mohou návštěvníci navíc sledovat ve venkovních výbězích, ovšem na kratší dobu než v létě. V případě příznivého počasí chodí ven i nadále například sloni, mláďata gepardů s matkou Darili, šimpanzi nebo dvě loňská mláďata nosorožců s matkami. Africké a lví safari je v zimních měsících uzavřeno.

V prosinci se mohou návštěvníci těšit na Vánoční dílny, které se budou konat o víkendu 2. – 3. prosince. Pravou adventní atmosféru tak do zoo přinesou desítky řemeslníků a umělců, kteří budou přímo před zraky návštěvníků vyrábět vánoční dekorace, svíčky, perníčky, šperky a někteří se budou věnovat rovněž africké vánoční tvorbě.

Zimní sezona, foto Lukáš Pavlačík/ZOO Dvůr Králové

Od 16. prosince pak bude probíhat oblíbená Vánoční zoo, která potěší zejména bohatou vánoční výzdobou, ale také prodlouženou otevírací dobou do 19 hodin a zvýhodněným vstupným. Výjimkou bude pouze Štědrý den a Silvestr, kdy se pokladny uzavřou už ve 14 hodin. Vánoční zoo potrvá do 1. ledna 2017.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum