Světový den přírody v Zoo Praha

2. března 2018 - zdroj Zoo Praha

Světový den přírody v Zoo Praha

V sobotu 3. března si v Zoo Praha připomeneme Světový den divoké přírody, tentokrát zaměřený na téma velké kočkovité šelmy. Ve 14 hodin si při té příležitosti nenechte ujít speciální komentované krmení našich kočkovitých šelem přímo v Pavilonu šelem a plazů v dolní části zoo.

Letošní Světový den divoké přírody bude zaměřený na velké kočkovité šelmy. Zoo Praha naposledy úspěšně rozmnožila kriticky ohrožené tygry malajské, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Cílem letošního Světového dne divoké přírody, vyhlášeného OSN, je zdůraznit naléhavou potřebu mezinárodních, národních i osobních akcí, které zajistí přežití velkých kočkovitých šelem ohrožovaných lidskými zásahy do krajiny či pytláctvím. Zoo Praha jde v tomto směru dlouhodobě příkladem. Chováme zde hned osm taxonů velkých kočkovitých šelem. Jedním z úspěchů bylo třeba loni v říjnu narození dvou mláďat kriticky ohroženého tygra malajského, jehož počty ve volné přírodě se odhadují maximálně na 340 jedinců. Velké naděje jsou vkládány také do našich lvů indických, které jsme získali jako vzácný dar z indického Gudžarátu, aby oživili evropský chov novou krví. Před pár dny skončilo jejich páření. Zastavte se v sobotu u našeho informačního stánku, kde můžete soutěžit o drobné ceny, ve 14 hodin se přijďte podívat na komentované krmení některé z našich šelem nebo v 14.45 na předání zajímavého dárku geparďatům. Komentovaná krmení dalších druhů pak probíhají pravidelně celý víkend.

Program v sobotu (3. března):

  • 10.00 – 16.00 Informační stánek se zaměřením na problematiku ničení přirozeného prostředí, pytlačení a nelegálního obchodu, kvíz o drobné odměny (Pavilon šelem a plazů)
  • 14.00 Komentované krmení kočkovitých šelem (Pavilon šelem a plazů)
  • 14.45 Předání enrichmentu geparďatům spojené s odborným komentářem

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum