Mezinárodní den slonů

3. srpna 2018 - zdroj Zoo Liberec

Druhá srpnová sobota bude v liberecké zoo opět patřit slonům

V sobotu 11. 8. 2018 se Zoo Liberec opět přidá k oslavám Mezinárodního dne slonů. Jeho cílem je zájemce a návštěvníky blíže seznámit se životem nejen našich libereckých slonic, ale především těch divoce žijících v Africe a Asii. Těch na naší planetě každým dnem stále ubývá.

Rání a Bala, foto Zoo Liberec

Liberecká zoo připravuje k této příležitosti mimořádné komentované prohlídky v zázemí Pavilonu slonů. V rámci nich naši ošetřovatelé účastníkům představí naše sloní samice Rání a Balu a zájemci se budou moci dozvědět mnoho zajímavostí ze života těchto největších suchozemských savců světa. Komentované prohlídky budou probíhat v 10.00, 11.00 a 13.00, délka každé prohlídky bude přibližně 30 minut. Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace předem, a to na emailu marketing@zooliberec.cz nebo na telefonním čísle 778772270. Sraz účastníků je vždy v uvedený čas na prostranství za hlavním vchodem do zoo. Exkurze je zpoplatněna částkou 50 Kč, která bude přičtena k běžnému vstupnému. Výtěžek z akce poputuje na podporu aktivit organizace Save-Elephants, se kterou Zoo Liberec již několik let spolupracuje na ochraně divokých slonů ve střední Africe.

Exkurze do zázemí, foto Zoo Liberec

Návštěvníci se v den akce mohou těšit také na tematický doprovodný program, jehož součástí bude i sloní kvíz či promítání dokumentů o slonech v budově ZooExpo. Na speciálním stanovišti si zájemci budou moci prohlédnout, jak vypadá sloní stolička nebo denní krmná dávka jednoho slona a zkusit si potěžkat sloní stehenní kost. Dozví se také, proč jsou sloni v přírodě ohroženi a jak jim mohou pomoci.

Akce probíhá od 09.00 do 15.00.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum